Psihedelična izpoved

Ime mi je Tadej, star sem 20 let.

Izkušnje s psihedeliki bi definitivno uvrstil med tri najpomembnejše izkušnje v mojem življenju. Zaradi eksperimentiranja s psihedeliki sem nekako stopil na pot svojega duhovnega razvoja. Želel bi si, da bi bilo opravljenih še več znanstvenih raziskav psihedelikov, saj niti malo ne dvomim, da imajo pozitivne učinke na zdravje ljudo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem na koncu vsak tak dogodek doživel kot pozitiven. Psihedeliki ti preprosto pokažejo, kar moraš videti. Tudi če tega nočeš videti, ti bodo to pokazali; ali to sprejmeš, je tvoja odločitev. Naučijo te, kako nehati lagati samemu sebi in sprejeti resnico o sebi, tudi če je negativna.

Najbolj intenzivna izkušnja, kar sem jih imel je t.i. ego-death (razpad ega). Doživeti to je lahko zelo strašljivo in težko. Počasi začneš pozabljati kdo si, kje si, zakaj se ti to dogaja in tako naprej, zdi se ti, kot da dejansko umiraš, tudi če na začetku veš, da je skoraj nemogoče umreti od teh snovi. Med tem, ko pozabljaš, se moraš naučiti, kako nepomembna je vsaka ideja o tem, kdo si oziroma, kakšen je tvoj položaj v življenju. Ta položaj je samo ideja, to nisi ti. Ko prebiješ led, vstopiš v najlepši možen kraj, kjer vidiš, kdo si. Kar vidiš tam, bi najlažje opisal kot da vidiš svojo dušo. To je kraj, od koder izvira vsaka tvoja misel. Kraj brez časa in prostora, neskončna sedanjost.

Ko se izkušnja končuje in snov počasi neha delovati, lahko dosežeš zelo zanimivo umsko stanje, ko se ti zdi, da se lahko resetiraš. Brez kakršnih koli pomislekov in zadržkov se lahko odločiš recimo nehati kaditi ali pa se odločiš, da se boš več družil z družino; skratka izkušnja ti omogoči videti svoje pomanjkljivosti, ki jih lahko, tako se ti takrat zdi, s preprosto odločitvijo spremeniš.

Potrebno je imeti močno spoštovanje do psihedelikov in jih odgovorno uporabljati. Če imaš spoštovanje in zaupaš v njih, ti vrnejo z neizmerno veliko ljubezni.


Tadej pove še:

Dovoljujem da kar je napisano v tem sporočilu objavite, kopirate, tiskate, delate s tem, kar želite. Zelo sem vesel, ko vidim, da se nekdo v Sloveniji zavzema za to področje in poskuša stvari urediti.